Тиждень професії «Кравець»

2014-06-05

Тиждень професії «Кравець» розпочався з урочистого відкриття та привітання учасників. Першим творчим заходом став конкурс професійної майстерності з професії «Кравець», на якому перед учнями поставили завдання - виготовити фартух із бавовняної тканини. З посмішкою на вустах, вмілими рухами рук дівчата створювали такі необхідні в господарстві вироби – фартухи. Оцінивши пошиті учасниками фартухи, члени журі відзначили високу якість конкурсних швейних виробів, вміння учениць користуватися технічною документацією, правильне виконання трудових прийомів, технологічних операцій, творчий підхід до оформлення виробу.

/Files/images/novini/tijden_kravets/Буфер обмена01.jpg

Наступний етап у змаганнях кравців вимагав від учасників глибоких знань зі спеціальних дисциплін. Адже в теоретичній частині конкурсу професійної майстерності у вікторині «Весела ромашка» учасниці відповідали на тестові запитання, аналізували моделі суконь, визначали потрібні для певного виробу вузли; під час конкурсів «Ерудит» і «Захист знань» розгадували загадки, головоломки на швейну тематику. На конкурсі «Золоті рученята» дівчата продемонстрували свою майстерність і естетичний смак – вперед ними стояло завдання підібрати до виробів нитки і 2 гудзики відповідного кольору і розміру, пришити 1 ґудзик, дотримуючись технології та правил техніки безпеки. Майбутні майстрині з успіхом справились із практичним завданням. За загальною кількістю балів в конкурсах перемогла учениця 10а групи Козиціна Катерина (майстер виробничого навчання Петриченко Н.І.), друге місце посіла – Горіна Ірина (гр. 10, майстер в/н Ратушна Л.С.), третє місце – Присяжнюк Олена (гр. 10, майстер в/н Ратушна Л.С.).

/Files/images/novini/tijden_kravets/Буфер обмена02.jpg

В газеті кравців зібрані фото колекцій святкових суконь попередніх років, які були створені майстрами в/н та їх учнями.

/Files/images/novini/tijden_kravets/Буфер обмена03.jpg

Виставка методичних розробок уроків виробничого та теоретичного навчання з професії «Кравець» супроводжувалась виставкою нової колекції вечірніх суконь, яку пошили випускниці 2014 року разом з майстрами в/н Самойленко В.С. та Присташ О.М. Професійну компетентність та високий рівень володіння методикою викладання відобразились в методичних розробках викладача спецдисциплін Брошевецької Т. С., майстрів в/н Присташ О.М., Самойленко В.С.

/Files/images/novini/tijden_kravets/Буфер обмена04.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 312