Одноденна виставка "Живописна Україна"

2014-02-27

Миколаївський обласний художній музей ім. В.В. Верещагіна є одним із найстаріших художніх музеїв України.

На одноденну виставку "Живописна Україна" запросили нас, учнів груп 5,5а Миколаївського професійного ліцею сфери послуг, де ми змогли ознайомитися з творчою біографією Т.Г.Шевченка - безсмертного Кобзаря, який щасливо поєднував могутній дар поета з блискучою майстерністю художника.

/Files/images/novini/odnodenna_vistavka/Фото1273.jpg

На виставці було продемонстровано роботи одного із найстаріших миколаївських художників М.С.Главчева, який звернувся до Шевченківської тематики в живописних витворах "Тарасове дерево в Седневі", "І день іде, і ніч іде..." та ліногравюрі "Народний месник".В експозиції задіяні репродукції з альбому художника "Живописна Україна" - "Свати", "Судова рада", "Дари в Чигирині", кольорові репродукції з ілюстрацій Т.Г.Шевченка - "Циганка ворожка", "Катерина". Дитячі та юнацькі роки Т.Г.Шевченка розкривають офорти І.К.Філонова "Тарас і чумаки" та "Мені тринадцятий минало".

/Files/images/novini/odnodenna_vistavka/Фото1274.jpg

Екскурсію проводили у музичній залі, де ми могли спостерігати на власні очі художні твори Т.Г.Шевченка як художника. Слухали твори Великого Кобзаря, що покладені на музику відомих композиторів, все це створило необхідну атмосферу та настрій у групі. Екскурсовод розповіла нам деякі моменти з життя поета-художника які ми вже колись чули та вклала у свою розповідь цілком нові для нас факти про його життя, що нас дуже вразило та спонукало вивчати творчість Шевченка ще с більшим ентузіазмом та бажанням.

Деякі з нас вперше побачили оригінали живописні і графічні роботи Т. Г. Шевченка, автографи поезій, фотодокументи.

Особливе враження справила на нас невід’ємна частина образотворчої спадщини Шевченка-художника – гравюра та твори виконані у техніці офорта.

Погоріла Марина, учениця 5 групи МПЛСП

Кiлькiсть переглядiв: 252