Літературна зустріч

2014-01-15

На канікулах в бібліотеці ліцею відбулась літературна зустріч з видатним українським письменником Степаном Васильовичем Васильченко, якому 8 січня 2014 року відзначається 135 років від дня народження. В бібліотеці оформлено невеликий перегляд літератури. Бібліотекар ліцею, Гайченко Людмила Миколаївна, ознайомила читачів з біографією Степана Васильченка і більше звернула увагу на творчість письменника. Будучи людиною великого чулого серця Степан Васильченко умів бачити хороше в людях. Він не вигадував сюжетів своїх творів, брав їх із широко розгорнутої книги життя. Це твори: «Мужицька арифметика», «Олов’яний перстень», «Бусурман», «Свекор» та ін.

/Files/images/novini/lteraturna_zustrch/DSC_0046.jpg/Files/images/novini/lteraturna_zustrch/DSC_0048.jpg

Подорожуючи з дітьми Степан Васильченко побував на Чернечій горі в Каневі, саме тут, на Шевченковій могилі, зародилася в думках письменника біографічна повість про великого Кобзаря – «Широкий шлях». Письменник встиг написати тільки першу частину повісті «В бур’янах»- про гірке Тарасове дитинство. З великою любов’ю і ніжністю змалював письменник малого Шевченка.

/Files/images/novini/lteraturna_zustrch/DSC_0050.jpg/Files/images/novini/lteraturna_zustrch/DSC_0051.jpg























З задоволенням учні прослухали уривок з повісті «В бур’янах» - про гірке Тарасове дитинство та невелике гумористичне оповідання «Свекор».

/Files/images/novini/lteraturna_zustrch/DSC_0055.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 196