Миколаївський обласний краєзнавчий музей

2013-12-04

28-29 листопада 2013 року учні МПЛСП відвідали Миколаївський обласний краєзнавчий музей на базі пам'ятки національного значення «Старофлотські казарми» яким у грудні виповнилось 100 років, з метою ознайомлення з історією нашого краю.

/Files/images/novini/kraznavchiy_muzey/111.jpg

На сьогоднішній день Миколаївському краєзнавчому музею немає аналогів в Україні. Музей налічує 21 залу із сучасним дизайном, спеціальним освітленням та інтерактивними екранами, за допомогою яких відвідувачі можуть дізнатися багато корисної інформації. «Експозиційний запас» Миколаївського краєзнавчого музею становить понад 160 тис. одиниць зберігання. Родзинкою музею являється те, що зали розташовані таким чином, що кожен відвідувач може відстежити життя нашого краю від стародавніх часів до сучасності.

/Files/images/novini/kraznavchiy_muzey/222.jpg

Учні груп 5,5а здійснили подорож в минуле, відвідавши експозицію присвячену археологічним пам’яткам на теренах краю. Одними з найцінніших експонатів цієї виставки є предмети археологічних розкопок з Ольвії та Криму, зброя запорозьких козаків, матеріали з історії становлення Миколаєва, суднобудівної промисловості міста тощо.

/Files/images/novini/kraznavchiy_muzey/333.jpg

Дуже цікаво було дізнатися, скільки різних національностей проживало на території Миколаєва та області та чим вони займалися. Учнів здивували різні предмети побуту, які використовували в давнину і які уже вийшли з ужитку, або змінили свою назву. Діти були враженні експозицією і залишили дуже багато позитивних відгуків.

/Files/images/novini/kraznavchiy_muzey/444.jpg

За допомогою методу художніх інсталяцій висвітлюються драматичні події Першої світової війни, революцій, громадянської війни, Другої світової війни. В музеї представлені зброя, документи, фотографії, військова форма, нагороди, особисті речі фронтовиків і трудівників тилу. Всі ці експозиції переглянули учні 10 групи. Їм дуже сподобалась розповідь екскурсовода щодо бойових подвигів простих людей, які захищали Миколаїв. Свою історію треба знати пам’ятати і шанувати.

/Files/images/novini/kraznavchiy_muzey/555.jpg

До дому ми поверталися з почуттям натхненності та гордості за наш край. Кожен пообіцяв, перш за все собі, ще неодноразово відвідати музей, який є історичною пам'яткою та показником героїзму і неоціненної праці наших предків.

/Files/images/novini/kraznavchiy_muzey/666.jpg/Files/images/novini/kraznavchiy_muzey/777.jpg/Files/images/novini/kraznavchiy_muzey/888.jpg/Files/images/novini/kraznavchiy_muzey/999.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 425