Виставка «+ Жінка = Життя»

2013-12-10

6 грудня 2013 року учні МПЛСП, 5-5А група, відвідали Виставкову залу Миколаївського міського палацу культури і мистецтв, де ознайомилися з фотовиставкою українського фотографа-документаліста Олександра Глядєлова «+ Жінка = Життя».

/Files/images/novini/jnka__jittya/11.jpg

Сьогодні, коли у статистиці по ВІЛ кількість жінок переважає кількість чоловіків, а статевий шлях передачі переважає над ін’єкційним, ми повинні говорити про вразливість жінки. І не тільки фізіологічну, а й психологічну. Бо жінка – це ще й мати, яка хвилюється за те, як її діагноз вплине на життя її дитини.

/Files/images/novini/jnka__jittya/22.jpg

Жінка – це дружина, яка повинна підтримувати свого чоловіка, хоча сама нерідко залишається без підтримки. Всі ці страхи вирішили побороти 22 жінки – учасниці виставкового проекту, які на власних прикладах переконалися, що таке життя з ВІЛ –і відкрили свої обличчя перед об’єктивом фотокамери. Екскурсовод презентувала роботи, присвячені ВІЛ-позитивним жінкам-лідерам, які роблять вагомий внесок у подолання епідемії ВІЛ в Україні. Ми почули історії хворих жінок, які тривалий час намагаються побороти цю тяжку хворобу та незважаючи на те, що вірус й досі заважає їм жити повноцінно, вони намагаються подолати інфекцію і отримувати задоволення від життя. Кожна з них не боїться говорити про свій статус, відверто розповідають свій діагноз та допомагають психологічно змиритися зі своєю хворобою іншим ВІЛ-інфікованим людям. Страх бути знехтуваною та неприйнятою іншими, заважають розкриттю та лікуванню хвороби . Ця виставка допомагає зрозуміти , що завжди повинні бути сили на боротьбу , неважливо наскільки важко, але треба боротися. Тільки той хто справді бажає жити, має віру, зможе подолати цю тяжку хворобу.

/Files/images/novini/jnka__jittya/33.jpg

В кінці виставки бажаючі можуть залишити побажання та враження… Ми радимо відвідати цю фотовиставку всім бажаючим, яким було б цікаво , почути та побачити історії сильних та цілеспрямованих жінок.

/Files/images/novini/jnka__jittya/44.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 259