Урок мужності «Відлуння пам’яті нашої»

2013-11-27

Основними завданнями – є виховання в учнівської молоді почуття гордості за Україну, дисциплінованості, мужності, відданості українському народові, формування здорового способу життя.

Бібліотекар МПЛСП разом з представником обласної юнацької бібліотеки провели з учнями ліцею урок мужності «Відлуння пам’яті нашої» - вшанування військових подвигів воїнів Червоної Армії під час форсування річки Дніпро.

В бібліотеці було оформлено перегляд літератури до цієї теми, а також запропоновано учням ознайомитися з літературою , з різних сторін висвітлюючи події Великої Вітчизняної війни. Це енциклопедії, довідники, монографії та художня література. Наша мета – зберегти спогади учасників тих подій та передати новому поколінню правду жорстоких часів, щоб не допустити в майбутньому страшних подій .

Представник обласної юнацької бібліотеки Гальченко Л. В. підібрала документальні стрічки про форсування Дніпра.

/Files/images/novini/urok_mujnost/Буфер обмена01.jpg

Учні з увагою та цікавістю слухали та переглянули документальні кадри про форсування Дніпра та визволення України.

/Files/images/novini/urok_mujnost/Буфер обмена02.jpg

Подвиг воїнів, народних ополченців партизан та підпільників, що захищали та визволяли нашу країну, назавжди залишаться в пам’яті вдячних потомків. Зменшується кількість свідків тих подій, але більшою повинна бути всенародна турбота та збереження вічної пам’яті про тих, хто загинув в бою, хто вижив і живе серед нас. Вони були, є і будуть з нами – в наших серцях і ділах.

Пам’ять треба нам, живим, щоб діти фронтовиків і внуки їх внуків знали, якою ціною дісталась Перемога над самою темною силою в історії людства – фашизмом.

Уж больше полвека, остывши, молчат батареи

И мирную землю не рвет, не терзает фугас,

Но, кажется, в памяти нашей, ничуть не старея,

Ушедшие так же, как прежде

Сегодня живут среди нас.

Кiлькiсть переглядiв: 247