Тиждень права в ліцеї

2019-12-26

У рамках Всеукраїнського тижня права в Миколаївському ліцеї сфери послуг пройшли різноманітні заходи, з метою підвищення ролі правової освіти у подальшій розбудові України як правової держави, виховання в учнів поваги до закону і прав людини.

Виховна година «Права людини»

/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/1.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/2.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/3.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/4.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/5.jpg

Для учнів групи 6 з професій Адміністратор. Агент з організації туризму була проведена виховна година «Права людини».

Було представлено відеоролик «Історія прав людини» та презентація в якій зазначено документи в яких указані права людини; проведена гра «Я маю право», де учні малювали схеми своїх прав. Розглянуто книжки з всіма правами людини, що проголошені в декларації прав людини. Учням сподобалось вирішувати проблемну ситуації «Які права було порушено?». В кінці уроку проведено анкетування по засвоєнню інформації.

Майстер виробничого навчання Борохова Н.Д. надала корисну інформацію, про те куди можна звернутись, як що права людей порушено.

Знання і повага прав людини – шлях до взаєморозуміння

/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/6.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/7.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/8.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/9.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/10.jpg

В бібліотеці ліцею для учнів груп 9,9а Гайченко Людмила Миколаївна провела захід «Знання і повага прав людини – шлях до взаєморозуміння».

Під час проведення заходу читали вірші «Я – українець», слухали притчу «Слід на землі», говорили про права людини за Конституцією та в житті. Була проведена гра «Капсула часу». Завдання і питання були різні, наприклад треба було скласти звернення до самих себе, або надати відповідь що можна цінувати в житті? Учні відповідально та серйозно поставились до гри. Всі свої записи зібрали в капсулу – пляшечку і домовились, в році наступного проведення «Тижня правознавства» відкрити капсулу та проаналізувати які сталися зміни.

Права та обов’язки

Фахівець із соціальної служби Іванець Ольга Олегівна, згідно плану занять «Школи відповідального батьківства», провела заняття «Права та обов’язки. Дитяча злочинність та їх наслідки. Профілактика правопорушень серед учнівської молоді. Спроможність дотримуватись законів та захищати права людини». Учні активно приймали участь в обговоренні питань. Після заходу подякували за корисну і цікаву інформацію.

Конкурс правознавців «Кращий знавець основ правових знань»

/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/11.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/13.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/12.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/14.jpg/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/15.JPG

Зараз ми будуємо сильну правову державу із освіченим та відповідальним населенням. А підростаюче покоління має прийняти її та продовжити розвивати. Правознавчі конкурси важливі, оскільки кожен громадянин нашої України має робити все для її процвітання.

Кожного року в ліцеї проводиться конкурс правознавців«Кращий знавець основ правових знань». Всі питання об’єднуються у розділи відповідно до галузей права: основні поняття теорії держави і права, таких галузей права, як конституційне, адміністративне, кримінальне, цивільне, екологічне, трудове та інші. Правознавчий конкурс вчить учнів робити логічні судження, критично мислити, застосовувати на практиці знання, отримані на уроках правознавства; виховувати й прищеплювати інтерес до правової науки.

В цьому році переможцями конкурсу стали: І місце – Гарт Оксана група 15, ІІ місце – Чернієнко Яна група 10, ІІІ місце – Болог Тетяна група 6. Дівчата показали гарні результати.

Конкурс плакатів «Мої права та обов’язки»

Діти - майбутнє людства, і це не просто красиві слова, а констатація факту. Через деякий час саме ті, хто зараз сидить за партою, будуть жити в цьому світі, вирішувати глобальні проблеми і забезпечувати існування світу в цілому. Дуже важливо щоб кожна дитина знала свої права і розуміла свої обов'язки та вміла оперувати ними в потрібній ситуації.

/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/16.JPG/Files/images/novini/2020_god/tijden_prava/17.JPG

В ліцеї провели конкурс плакатів «Мої права та обов’язки». Учням запропонували наочно зобразити, як вони представляють свої обов'язки і права. Роботи всіх учасників були яскраві та оригінальні, а найголовніше відображали їхню думку.

Переможцями стали: І місце – Сивопляс Маргарита група 7 майстер виробничого навчання Горіна З.О., ІІ місце – Чернієнко Яна група 10 майстер виробничого навчання Ратушна Л.С., ІІІ місце – Болог Тетяна група 6 майстер виробничого навчання Борохова Н.Д.
Кiлькiсть переглядiв: 291