Культура спілкування

2018-12-07

Ми відчуваємо, що в наш імпульсивний теперішній час треба більше спілкуватися з молоддю про моральні цінності, сім’ю, доброту та взаємопорозуміння. В листопаді та грудні в бібліотеці ліцею проведені виховні години «Культура спілкування в колективі та толерантне відношення один до одного».

/Files/images/novini/2018_god/kultura_splkuvannya/DSC00303.JPG

Метою заходу було:

- виховувати в учнів повагу один до одного;

- виховувати такі риси характеру, як доброта, милосердя, дружба, товариськість.

Бібліотекар ліцею Гайченко Л.М. провела захід в формі ігрових діалогів.

В грі «Ознаки толерантності» визначили риси які відповідають людині з толерантним ставленням. Учні працювали в групах.

/Files/images/novini/2018_god/kultura_splkuvannya/DSC00306.JPG/Files/images/novini/2018_god/kultura_splkuvannya/DSC00307.JPG

З задоволенням і цікавістю подивились відеоролики «Могло бути інакше» та «Добро». Діти зізнались що в школі з деякими теж поводились не дуже добре, приходилось самому захищатись. Після просмотру відеороликів учні прийшли до висновку, що треба більше робити добра.

/Files/images/novini/2018_god/kultura_splkuvannya/DSC00314.JPG/Files/images/novini/2018_god/kultura_splkuvannya/DSC00316.JPG

В грі «Зроби комплімент другу» було складніше так як діти не вміють радіти за інших і виражати добрі почуття.

З пелюсток з добрими словами збирали та оформляли квітку. Зачитували та обговорювали оповідання «Красиві слова і красиві діла», «Слід на землі», «Образливі слова». В.О. Сухомлинського. В кінці заходу в мішечок добрих порад збирали добрі поради для учнів.

/Files/images/novini/2018_god/kultura_splkuvannya/DSC00320.JPG

Діти подякували Людмилі Миколаївні за цікаву та корисну годину спілкування, у всіх панував піднесений настрій.

Ми сподіваємось, що проведений захід дав можливість учням ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.

Кiлькiсть переглядiв: 334