День захисника України

2018-10-19

Щороку 14 жовтня, коли святкується Покрова Пресвятої Богородиці, український народ відзначає державне свято - День захисника України.

До свята готувалися заздалегідь адміністрація, викладачі, майстри виробничого навчання, класні керівники і учні.

В фойє ліцею проходив конкурс стіннівок. І місце зайняли Мельничук Анжеліка, Машкіна Вікторія (група 10) майстер в/н Ратушна Л.С., ІІ – Дехканова Саіда, Куратьова Яна (група 9а) майстер в/н Ковальчук Ю.В., ІІІ – Живило Аліса, Цап Ганна (група 5) майстер в/н Літвінова Н.М..

/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/1.JPG/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/2.JPG/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/3.JPG/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/4.JPG

На уроки мужності в ліцей завітали шанобливі люди – це захисники Вітчизни різних поколінь: український актор, режисер, потомственний козак, генерал Євтушенко Микола Андрійович;

/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/5.JPG/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/6.JPG

підполковник запасу Дорієнко Володимир Миколайович, який багато років працював в нашому ліцеї викладачем;

/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/7.JPG/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/8.JPG/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/9.JPG

Усі присутні вшанували пам'ять загиблих захисників усіх поколінь хвилиною мовчання.

Зустрічі учнів з цікавими людьми - завжди цікаві по змісту та корисні за інформацією, бо хтось вчиться на власних помилках, а хтось вбирає мудрість у інших, вже досвідчених людей. Учні з великим інтересом слухали розповіді гостей, задавали питання, вкінці заходу подякували та запросили ще до спілкування.

Учні ліцеюМельничук Анжеліка, Сопільняк Роман, Швидка Анастасія, Семениченко Анастасія, Басюк Марина, Крамаренко Олександра взяли активну участь в міській акції «Запали надію в серці». Учні створили вишиті обереги, а саме хустини «Дарую воїну хустину, щоб на війні він не загинув», які оберігатимуть воїнів. Вклали в кожну роботу шматочок свого серця.

/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/10.jpg

Учні відвідали «Музей АТО» в Національному університеті кораблебудування ім. адм. Макарова, який було облаштовано за ініціативи Героя України, командира роти снайперів 79 ДШБ Валерія Чибінєєва. Наші учні доторкнулися до історії та побачили на власні очі військові експонати. Кожен з експонатів зберігає пам'ять і живу історію, містить інформацію про події та людей.

Учні ліцею вдячні волонтерам та військовослужбовцям за правдиву історію.

/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/11.jpg/Files/images/novini/2018_god/den_zahisnika_ukrani/12.jpg

Щиро бажаємо Вам, шановні воїни та ветерани, міцного здоров’я, довгих років мирного життя, уваги й турботи рідних і близьких, творчої наснаги і успіхів в нелегкій праці захисника України.

Ми вітаємо всіх захисників нашої Вітчизни! Бажаємо їм благополуччя і сил, здоров’я і щастя! Мирного неба і смачного хліба!

Зі святом Вас дорогі наші захисники!

Кiлькiсть переглядiв: 332