2017-10-26
Осінь… Золота, пишна, щедра, багата. Такими словами називають її люди. Осінь – щедра господиня. Вона пригощає нас рум’яними яблуками і медовими грушами, гарбузовою кашею і квашеною капустою. Після теплого і веселого літа осінь навіює трошки суму в наш настрій, тож щоб підняти усім настрій і бадьорість духу 25 жовтня в ліцеї пройшов конкурс «Щедра осінь дарами».
Учні, майстри виробничого навчання прийняли активну участь у конкурсі, висловили пошану щедрій красуні-осені.
Завдання конкурсу: кожна група повинна була обрати осінній овоч або фрукт і приготувати страву з ним (обраний овоч або фрукт повинен був стати головним інгредієнтом у приготуванні страви).
Критерії оцінювання робіт: відповідність тематиці завдання (5б.), якість приготовленої страви (5б.), естетичне та креативне оформлення (5б.), презентація виконаного завдання (10б.).
Склад журі: голова журі - Гусак Алла Вікторівна, члени журі - Степанова Анна Володимирівна (старший майстер), Нураєва Галина Іванівна (інженер з охорони праці), Давиденко Аліна Леонідівна (керівник фізичного виховання), Гайченко Людмила Миколаївна (бібліотекар).
Журі конкурсу справедливо оцінили талановитих учнів та їх кулінарні здібності, визначили переможців та нагородили цінними подарунками.
4 місце посіли групи:
10 з професії «Кравець», майстер в/н Ратушна Л.С., обраний овоч – буряк, страва – салат «Осіння рапсодія»,
12 з професій «Перукар (перукар – модельєр. Візажист», майстер в/н Ковальчук Ю.В., обраний овоч – баклажан, страва – салат «Фіалка»;
3 місце посіли групи:
9 з професій «Перукар (перукар – модельєр. Візажист», майстер в/н Шиптей А.В., обраний овоч – баклажан, страва– баклажанова ікра,
9а з професій «Перукар (перукар – модельєр. Візажист», майстер в/н Ковальчук Ю.В., обраний овоч - помідор, страва – салат «Кавун»;
2 місце посіли групи:
14 з професій «Перукар (перукар – модельєр. Манікюрник. Адміністратор», майстер в/н Кумпан Г.В., обраний овоч - баклажан, страва – фаршировані рулетики, мариновані баклажани «Баклажанний бум»,
14а з професій «Перукар (перукар – модельєр. Манікюрник. Адміністратор», майстер в/н Карауш О.С, обраний овоч - гарбуз, страва – кекси з сюрпризом;
1 місце посіли групи, які зробили дуже смачні, легкі, корисні страви, та естетично оформили і представили шедеври кулінарного мистецтва:
12а з професій «Перукар (перукар – модельєр. Візажист», майстер в/н Романова О.О., обраний фрукт - груша, страва – карамелізована груша з гускою під чорничним соусом ,
1 з професії «Кравець», майстер в/н Самойленко В.Г., обраний овоч - гарбуз, страва – незвичайні кекси «Гарбузовий бум».
Дякуємо всім учням, майстрам виробничого навчання, класним керівникам за смачні блюда, чудовий подарунок, яскраве свято, гарний настрій!