День захисника Вітчизни

2017-10-20

День козацької Покрови і захисника Вітчизни ліцей відзначає різними цікавими заходами. Завдяки шанобливому ставленню до українського козацтва за цим святом закріпилася ще й інша назва – Козацька Покрова.

День українського козацтва – це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності й досягнення Україною своєї незалежності.

Через декілька століть козацьку традицію перейняли вояки Української повстанської армії, які героїчно боролися за Самостійну Соборну Українську Державу.

До відзначення історичних дат у ліцеї відбулися такі заходи:

- 11 жовтня до ліцею завітав потомственний козак, просвітянин, режисер, актор – Євтушенко Микола Андрійович. Зустріч з такою людиною буває завжди цікавою. Микола Андрійович презентував наступний свій твір. «Гетьманич» - музична п’єса в 2-х діях за історичним романом Олексія Пахучого «Тиміш Хмельницький, син Богдана». Розповідь про життя та діяльність сина Богдана Хмельницького – Тимоша зацікавила присутніх. Автор п’єси наголосив на роль козацтва та участі у боротьбі з ворогами українського народу молодого гетьманича.

/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/3.JPG

Родзинкою зустрічі була пісня яку заспівав Микола Андрійович – це сучасна пісня самого автора (музика О. Білаша) «Козацькі хрести».

/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/1.JPG

В проведені заходу активну допомогу надали учні самоврядування Дехканова Саіда, Деменко Зоряна. Учні підготували та провели музичну композицію, яка відобразила слова вдячності і нащадкам славного Роду Козацького, і воякам Української повстанської армії, і Покрова Пресвятої Богородиці.

/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/2.JPG/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/4.JPG

- Педагогічний та учнівський колектив ліцею взяли активну участь у міській акції «Запали надію в серці». Головним завданням було – виготовлення власноруч вишитих рушників для захисників нашої Батьківщини, воїнів-учасників АТО.

Учні ліцею Тарасенко Олена (гр.1), Мельничук Анжеліка (гр.10), Ничиропук Глорія (гр.7а), Магера Анна (гр.9) виготовили рушники, вклали в свої роботи частинку своєї душі.

/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/5.JPG/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/6.JPG

Ми віримо, що рушники зігріють серця та піднімуть настрій нашим воїнам.

/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/7.JPG/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/8.JPG

-

Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player.

Учні відвідали музей суднобудування та флоту, стали учасниками екскурсії «Морські походи запорозьких козаків». Інтерес викликали експонати з історії флоту запорізьких козаків, їх героїчної боротьби за вихід у Чорне море і закріплення на його берегах. Морські походи козаків показано на картинах художника А.Антонюка, лауреата Державної премії України ім. Т.Г. Шевченка.

/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/11.jpg/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/12.jpg/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/13.jpg

- В фойе ліцею проходив конкурс стіннівок.

/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/14.jpg/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/15.jpg/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/16.jpg

- В бібліотеці оформлені книжкові перегляди літератури.

/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/17.jpg/Files/images/novini/2017_god/den_zahisnika_vtchizni/18.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 316