День Європи в Україні

2017-05-17

Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є:

- формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України; - ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;

- популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді;

- залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.

В ліцеї відзначали приємну дату і учні, і викладачі, і майстри виробничого навчання. Учні 5 групи під керівництвом майстра виробничого навчання Борохової Надії Дмитрівни та учні самоврядування підготували цікаві презентації, запропонували ближче познайомитися з Європейськими країнами. На великому екрані презентували історію, географію, культуру, традиції, мистецтво, назвали великих вчених, письменників, композиторів, співаків, зробили акцент на модних тенденціях та національних стравах.

Учні отримали корисну інформацію про Європу та Європейський Союз, про основні етапи побудови європейського співтовариства та змогли випробувати свої знання та ерудицію в запропонованій вікторині. Учні, які правильно відповіли на більшу кількість питань отримали призи-символи ЄС та України.

В наступні дні учні мали змогу проявити свою творчість в малюванні малюнків «Загадкова Європа». Переможцями стали: І місце – Будат Катерина (група 8а, майстер виробничого навчання Осокіна І.В.), ІІ місце – Моісеєнко Тетяна (група 12, майстер виробничого навчання Ковальчук Ю.В.), ІІІ місце - Ковальчук Марія (група 8, майстер виробничого навчання Кумпан А.В.).

Всі заходи знайшли відгук в серцях учнів, які з зацікавленістю та захопленням проявили свої творчі здібності!

Кiлькiсть переглядiв: 329