Місячник знань правил пожежної безпеки

2013-12-02

В Миколаївському професійному ліцеї сфери послуг з 21.10.2013 по 22.11.2013 проходив «Місячник знань правил пожежної безпеки» мета якого активізація профілактичної роботи щодо попередження загибелі та травмування дітей, навчання учнів правилам безпечної поведінки у житті, а також розширення знань про оперативно-рятувальну службу «101»

19.11.2013 року учні груп 4-4а відвідали виставково-експозиційний центр, який розташований на першому поверсі Управління МНС України в Миколаївській області.

/Files/images/novini/muzey/DSC00187.JPG

З великою цікавістю учні слухали екскурсовода про те що, музей був заснований в 1986 році і має експозицію, розміщену в чотирьох залах. В оформленні музею використані різноманітні жанри: вітражі, художні полотна, картини, графічні репродукції з малюнками.

/Files/images/novini/muzey/DSC00114.JPG

В залі історії учні познайомилися з історією розвитку пожежної справи до революції і у наш час. Це макети кінних виїздів, першої пожежної машини, ручний насос, вік якого більше 60 років.

/Files/images/novini/muzey/DSC00174.JPG

Дуже вразив учнів третій зал який представляє бойову роботу рятувальників, що ліквідують найрізноманітніші надзвичайні ситуації, від банальних «побутових» пожеж, до витоку отруйних речовин і пожеж на складах паливно-мастильних матеріалів. А також відображення роботи підрозділів МНС при ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року

Учням 4-4а груп запропонували поділитися своїми враженнями після відвідування музею

/Files/images/novini/muzey/DSC00168.JPG

Гайдаш Ірина: «Мені дуже сподобалось в музеї, цікаві експонати Я дізналась про історію музею, про те що і як треба робити при пожежі, та як треба уникнути та допомогти у надзвичайній ситуації. Дуже дякую ліцею сфери послуг за такий цікавий похід».

/Files/images/novini/muzey/DSC00111.JPG

Дуброва Ганна: «Мені дуже сподобалась екскурсія до музею, в майбутньому мені може знадобиться інформація яку я почула та побачила».

/Files/images/novini/muzey/DSC00124.JPG

Моторна Олена: «Побувавши в музеї цивільного захисту ДСНС, я багато дізналася про роботу рятувальників. Я насправді зрозуміла, яка великодушна, тяжка та небезпечна ця робота Пожежників».

Кiлькiсть переглядiв: 260