Заходи з протидії торгівлі людьми

2017-03-28

У Миколаївському професійному ліцеї сфери послуг постійно відбуваються заходи з протидії торгівлі людьми, що проводяться практичним психологом І.В. Пушель. Метою даних заходів – є ознайомлення дітей із формами торгівлі людьми, засобами експлуатації, із причинами сучасної торгівлі людьми. Проінформувати учнів про проблему трудового трафіку й торгівлі людьми, проаналізувати причини та наслідки цього явища, виробити навички відповідальної поведінки.

Форми проведення обираються різні: настільні ігри, тренінги, відео лекторій, оформлення інформаційного стенду. Найбільш цікавими звичайно ж для учнів є ігри, зокрема «Галопом по Європах», «Рожеві окуляри», адже гра у даному випадку найкращий спосіб розуміти і пам’ятати таку важливу інформацію.

/Files/images/novini/2017_god/zahodi_z_protid/1.jpg/Files/images/novini/2017_god/zahodi_z_protid/2.jpg/Files/images/novini/2017_god/zahodi_z_protid/3.JPG

Ще одним цікавим завданням є обрати із запропонованих портретів людей ті, які на думку учнів є «вербувальником» та «постраждалим від торгівлі людьми». Цікаво спостерігати, як учні за якимись зовнішніми показниками намагаються робити розподіл між людьми, а насправді запропоновані портрети, це лише картинки з мережі Інтернет. Робимо найважливіший висновок, що така проблема може стосуватися кожного (незалежно від віку і статі, особливостей характеру, матеріального достатку чи зовнішності…) якщо не пам’ятати правила безпечної поведінки.

/Files/images/novini/2017_god/zahodi_z_protid/4.jpg

Сподіваємося, що учні нашого ліцею відповідально ставитимуться до питань розглянутих під час заходів з протидії торгівлі людьми, а ще краще, якщо вони поділяться правилами безпечної поведінки зі своїми рідними і друзями.

Кiлькiсть переглядiв: 320