Правила етикету для юнацтва

2017-02-23

Виховна година

Правила етикету для юнацтва

(300 років від дня виходу підручника «Юності чесне зерцало»)

Сучасна людина повинна володіти внутрішньою і зовнішньою красою. Етикет є проявом зовнішньої краси людини, а внутрішню – визначає етика. Тему виховного заходу підказав час.

/Files/images/novini/2017_god/pravila_etiketu_dlya_yunatstva/1.jpg

В лютому цього року виповнюється триста років від дня видання першого підручника «Юності чесне зерцало» - правила етикету для юнацтва. Книга формувала правила поведінки молодої людини, яка уникає поганих компаній, марнотрацтва, пияцтва, грубості, дотримується світських манер.

/Files/images/novini/2017_god/pravila_etiketu_dlya_yunatstva/2.jpg

На виховну годину «Правила етикету для юнацтва» завітали учні 14 та 15 груп з професії «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник. Адміністратор». Бібліотекар, Гайченко Людмила Миколаївна, спочатку привернули увагу учнів до історії за часів Геродота, розповіла, як наші пращури спілкувалися при світлі вогнища, «казали казки», «баяли байку», ознайомила учнів з підручником «Юності чесне зерцало», згадала Велесову книгу та мудрі настанови Володимир Мономаха, що «Правильне життя» людини досягається її «добрими ділами».

/Files/images/novini/2017_god/pravila_etiketu_dlya_yunatstva/3.jpg

Учні гарно справились з грою «Правила поведінки учнів в ліцеї». Кожній команді було запропоновано завдання, в якому треба було до кожного правила підібрати потрібні слова, щоб одержати «розумне» правило. Потім, по черзі, учні зачитували кожне правило та активно їх обговорювали. Можна зробити висновок, всі знають правила поведінки, але не всі їх виконують.

/Files/images/novini/2017_god/pravila_etiketu_dlya_yunatstva/4.jpg

Гайченко Людмила Миколаївна запропонувала три життєві ситуації про порушення правил етикету і учні з захопленням їх коментували, обговорювали та пропонували різноманітні варіанти виходу із ситуацій, що склалися. Приємно, що у нашому ліцеї дуже розумні та креативні учні.

/Files/images/novini/2017_god/pravila_etiketu_dlya_yunatstva/5.jpg

Ведучі підготували цікавий відеоролик про сучасний етикет та різні неприємності, які можуть статися. Дуже корисний та цікавий матеріал. Учні з задоволенням його переглянули.

/Files/images/novini/2017_god/pravila_etiketu_dlya_yunatstva/6.jpg

В кінці виховного заходу було проведено конкурс на кращого знавця етикету. Протягом всього заходу за правильні відповіді учні отримували фішки. Після підведення підсумків, учнів які отримали більшість фішок нагородили сувенірами, які зроблені з любов’ю своїми руками (сердечки зроблені із солоного тіста та розписані красками).

Кiлькiсть переглядiв: 314