Година мужності «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять»

2017-02-14

15 лютого 1989 року – це день, коли останній радянський (на той час) солдат залишив територію Афганістана.

В Україні з 2004 року – це День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан.

/Files/images/novini/2017_god/godina_mujnost_/1.jpg

До учнів ліцею, на годину мужності «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять», завітав учасник бойових дій в Афганістані Колесніченко Сергій Миколайович – рядовий, командир розвідувальної групи.

/Files/images/novini/2017_god/godina_mujnost_/2.jpg

Розповідь Сергія Миколайовича про той час була цікавою і корисною. «Ми пам’ятаємо всіх своїх друзів, з ким їли з одного катілка, і з ким пили з однієї фляги. З гіркотою згадуємо загиблих друзів» - розповідав Сергій Миколайович. Спогади воїна – афганця запали глибоко в душу кожному присутньому на заході. Акомпануючи на гітарі Сергій Миколайович заспівав пісню яку, тоді і тепер при зустрічі, співають з побратимами.

В кінці заходу учні подивились відеоролик про сучасний Афганістан, познайомились з архітектурою та природними ресурсами держави.

/Files/images/novini/2017_god/godina_mujnost_/3.jpg

Присутні були дуже зворушені та вдячні за таку зустріч, воїну – афганцю побажали міцного здоров’я, довгих та щасливих років життя, душевного тепла та миру.

Кiлькiсть переглядiв: 293