Година інформації «Україна – соборна держава»

2017-01-20

Година інформації «Україна – соборна держава»

Указом Президента України встановлено державне свято – День соборності України, що відзначається щорічно 22січня – у день проголошення 1919 року Акту Злуки Української Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

«Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України – в одну Велику Україну. Сповнилися одвічні мрії, для яких жили й за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу», - пролунало більш як дев’яносто років тому.

/Files/images/Безымянный2.jpg

Соборність – це вектор суспільного життя, це спогад про минуле та наміри майбутнього. Про це та інше розповіли нашим учням бібліотекарі обласної юнацької бібліотеки та ліцею. Доповненням проведеного заходу була книжкова виставка «Соборна незалежна Україна» яка діє в бібліотеці ліцею.

Підводячи підсумки зустрічі учасники інформаційної години підкреслили, що духовна і територіальна єдність України є найважливішою умовою для поступу та успіху нашої держави.

Година інформації не залишила байдужими нікого з присутніх. Зуміючи донести до всіх, що в Єдності – сила і тільки так ми зможемо зберегти територіальну цілісність нашої держави, за яку покладали життя наші діди й прадіди.

Кiлькiсть переглядiв: 319