Калинова зоря Євгена Гуцала

2017-01-19

Калинова зоря Євгена Гуцала

З нагоди 80-річчя від дня народження талановитого українського письменника Євгена Гуцала співробітники ОБЮ завітали до учнів Миколаївського професійного ліцею сфери послуг на літературну тертулію «Чарівна сила таланту». Захід пройшов у рамках програми «Барви українського слова».

/Files/images/Безымянный.jpg

Бібліотекарі Лариса Гальченко та Оксана Криловська познайомили молодь з дивовижним, загадковим, майже нерозкритим критиками письменником — Євгеном Пилиповичем Гуцало. Учні ліцею відкрили для себе творчий доробок письменника — цікавий, багатогранний, чуттєвий, надзвичайно різноманітний. Читаючи вірші Євгена Гуцала «Зірка», «Чарівники», «Журавлі високі пролітають...», вони відчули світ мудрого й красивого, правдивого і цінного, сильного й ласкавого слова поета.

Журавлі високі пролітають,
ледве видно птахів із землі.
Журавлів я з вирію стрічаю
і прошу перо у журавлів...


Ліцеїсти переглянули мультимедійну презентацію, присвячену ювіляру, яка допомогла ближче пізнати особистість Євгена Гуцала, його непросту долю і багатогранний талант. Учні охоче прослухали пісню на його слова «Знову осінь» та уривок з новели «Барвистий бенкет». Зацікавила молодь й література з книжкової виставки «Феномен Євгена Гуцала».

Кiлькiсть переглядiв: 313