Підвищення ролі правової освіти у подальшій розбудові України як правової держави

2016-12-13

У рамках Всеукраїнського тижня права в Миколаївському ліцеї сфери послуг пройшли різноманітні заходи, з метою підвищення ролі правової освіти у подальшій розбудові України як правової держави, виховання в учнів поваги до закону і прав людини.

Тренінг «Укладання трудового договору»

7 грудня відбулась виховна година «Укладання трудового договору». Завідувач відділу правової роботи облпрофради Матвєєва Надія Євгенівна розповіла учням випускних груп про роботу для неповнолітніх, про права та обов’язки роботодавців, про працевлаштування, звернула увагу на ведення трудових книжок і укладання трудових договорів. Учні дізналися про профспілку та її діяльність. Інформація дуже корисна, подана доступно в ігровій формі.

Дякуємо Матвєєвої Надії Євгенівни за співпрацю!

/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/1.JPG/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/2.JPG/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/3.JPG/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/4.JPG

Тренінг «Протидія торгівлі людьми»

7 грудня в ліцеї проведено тренінг «Протидія торгівлі людьми». На зустріч з учнями завітала начальник відділу по роботі з сім’єю департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації Дмитрієва Зоя Гарольдівна. На тренінгу розглядались питання: що таке торгівля людьми, причини та основні риси торгівлі людьми, хто стає жертвами торгівців людьми, правила безпечного працевлаштування за кордоном, куди звернутися за допомогою, як себе вести в складних ситуаціях.

Учні переглянули міні-фільми, де відверто розповідається про дану проблему в Україні, наводяться нові статистичні дані, даються поради, як не потрапити в руки «торгівців живим товаром" та відкриваються причини, через які люди добровільно стають рабами. У фільмах показані історії дівчат, що пройшли жахи сексуального рабства, та чоловіків, які пройшли шляхи вербування на роботу за кордоном.

/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/13.JPG

Треба володіти інформацією, щоб не потрапити в складні ситуації.

Дякуємо Дмитрієвій Зої Гарольдівні за цікаву та корисну інформацію.

Брейн – ринг «Молодь за права людини»

8 грудня в ліцеї пройшла виховна година у формібрейн - рингу, яку провели майстер виробничого навчання Пермяков В.О. та учениця 12а групи Кіпніс Марія.

До гри було запрошено учнів І курсу групи 7-7а та 8-8а з професії «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник,Адміністратор», які були розділені на 2 команди «Прокурори» і «Адвокати». Судили знання учасників викладач права Дорієнко В.М., заступники директора з НВР та НВихР Чикіна Т.В., Гусак А.В.

Учасники заробляли бали відповідаючи на різні запитання, які стосуються прав людини, в ході гри переглянули фільм про права людини.

Після проведення конкурсів, журі підрахували зароблені командами бали, та визначили команду переможців. Всі отримали солодкі подарунки. Сподіваємось, що після такої виховної години, учні дізналися більше про свої права, та будуть вдало ними користуватися і пам’ятати, що права допомагають нам знаходити спільну мову один з одним і жити в злагоді.

/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/14.JPG/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/15.JPG/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/16.JPG/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/17.JPG/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/18.JPG/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/19.JPG/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/20.JPG/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/21.JPG/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/22.JPG

Форум-театр

08 грудня в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці імені О.Гмирьова відбулося обговорення прав молоді у форматі форум-театру.

/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/6.jpg/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/7.jpg/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/8.jpg/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/9.jpg/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/10.jpg/Files/images/novini/2016_god/pdvischennya_rol/11.JPG

Учасники форум-театру, театральний колектив «РЕRSON» (учні Гукова Карина, Коломієць Дар’я та керівник гуртка Шевцова О.О.) обрали для міні-вистав гострі, актуальні для сучасної молоді теми, зокрема, питання стосунків у родині, молодіжному середовищі, причини формування асоціальної поведінки підлітків, утвердження молодої людини в соціумі.

Кiлькiсть переглядiв: 314