День української писемності та мови

2016-11-16

Мова – душа нації

Серед всіх мов світу, ніби запашна квітка у чудовому букеті – українська мова. Віками українці творили це багатство, збираючи у скарбницю рідної мови найдорогоцінніші перлини думок, почуттів. Мова – то неоціненне духовне багатство, з якими наш народ живе, передає з покоління в покоління свою мудрість і славу, культуру і традиції.

День української писемності та мови було встановлено указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця, преподобного Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

9 листопада в МПЛСП з пошаною відзначили цей день:

· в бібліотеці ліцею оформили книжково-ілюстровану виставку «І першим було слово»;

· учні 1-ї групи завітали на написання радіо-диктанту;

· учні груп: 1, 5, 12, 12а, 7, 7а зібрались в актовій залі для проведення свята.

/Files/images/novini/2016_god/den_ukransko_pisemnost/1.JPG/Files/images/novini/2016_god/den_ukransko_pisemnost/2.JPG

На святковий захід до ліцею завітали співробітники обласної бібліотеки для юнацтва з програмою «Мова – дзеркало душі». Всі присутні розгадували загадки про рідне слово, пригадували прислів’я, приказки, висловлювання видатних людей про українську мову.

/Files/images/novini/2016_god/den_ukransko_pisemnost/3.JPG

Активну учать у проведенні свята взяли члени учнівського самоврядування. Учні 5-ї групи декламували вірші В.Сосюри та В. Симоненка про українську мову.

/Files/images/novini/2016_god/den_ukransko_pisemnost/4.JPG

Молодь ділилась своїми думками щодо збереження самобутності та співучості української мови, захисту її від надмірного вживання жаргонізмів, просторічних слів та наголошувала на необхідності уникнення суржику, особливо у повсякденному.

/Files/images/novini/2016_god/den_ukransko_pisemnost/5.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 289