Дорогою партизанської слави

2016-09-29

/Files/images/veresen_16/0.png

Дорогою партизанської слави

28 вересня у ліцеї відбулася виховна година на тему: «Дорогою партизанської слави».

Майстри виробничого навчання разом з учнями підготували та розглянули такі питання: Хто такий партизан? Розвиток партизанського руху на Миколаївщині. Антифашистська група «Миколаївський центр». Перші загони партизанів під керівництвом Миколи Попудренка та Сидора Ковпака. Рейд з Путивля через Волинь у Карпати

/Files/images/veresen_16/4.JPG

/Files/images/veresen_16/5.JPG

Під час заходу розглянули фотокартки, копії документів, які є цінним джерелом у вивченні історії партизанського руху в роки Другої світової війни. Було дуже цікаво та навчально.

/Files/images/veresen_16/6.JPG

/Files/images/veresen_16/7.JPG

Учні другого курсу відвідали музей «Підпільно – партизанський рух на Миколаївщині в роки Великої Вітчизняної війни.1941-1945рр.». Музей гостинно відчинив двері для дівчат та хлопців та надав багато корисної інформації.

/Files/images/veresen_16/11.jpg

Старовинний будинок кінця ХІХ століття, у якому розміщено музей, є пам’яткою історії та архітектури. Учням сподобалась музейна експозиція, яка розкрила основні періоди Великої Вітчизняної війни на Миколаївщині у 1941-1945 роках та колекція стрілкової зброї.

/Files/images/veresen_16/22.jpg

/Files/images/veresen_16/33.jpg

Важливо знати і пам'ятати свою історію. Наш обов'язок зберегти для наступних поколінь пам'ять про ті далекі часи війни, про мужність та відвагу солдатів, які дали нам життя.

Кiлькiсть переглядiв: 269