Від творчого учня до успішного робітника!

2016-02-25

Від творчого учня до успішного робітника!


Творчі здібності існують в кожній дитині. Задача педагога – побачити індивідуальну креативність учня і прагнути розвивати її, навчити ефективно використовувати в майбутній професії. Оригінальність і самостійність мислення, політ фантазії і ідей, (риси креативного мислення) можуть скластися тільки в тому випадку, коли в учня є можливість тренувати та розвивати їх під час навчання. Різні форми роботи щодо розвитку творчої компетентності майбутнього робітника продемонстрували викладачі та майстри ліцею сфери послуг під час засідання обласної методичної секції педагогічних працівників з професій «Перукар (перукар-модельєр)», «Візажист», «Манікюрник», «Педикюрник», «Фотограф (фотороботи)» Миколаївської області з теми «Результати комплексного підходу до творчого розвитку майбутніх кваліфікованих робітників сфери послуг», яке відбулося 24 лютого 2016 року.

/Files/images/Общая.jpg

Викладач спеціального малювання Шульська Марина Вадимівна поділилася досвідом щодо розвитку абстрактного мислення учнів, яке є основою до створення художніх образів в перукарському, візажному та манікюрному мистецтвах.

/Files/images/sektsya_240216/Шульська.jpg

Викладач перукарської та візажної справи Веретіліна Олена Олександрівна ознайомила присутніх із тенденціями моди у 2016 роц та новими видами обслуговування населення — експрес-послугами.

/Files/images/sektsya_240216/Веретіліна.jpg

Одночасно майстри виробничого навчання Ковальчук Юлія Василівна, Кумпан Ганна Володимирівна та представник компанії Estel провели майстер-класи з експрес-послуг:

Експрес-фарбування:

/Files/images/sektsya_240216/Кумпан.jpg

Експрес-макіяж:

/Files/images/sektsya_240216/Ковальчук.jpg

Експрес-зачіска:

/Files/images/sektsya_240216/Естель.jpg

Викладач Александрова О.В. та майстер в/н Ковальчук Ю.В. презентували творчі роботи учнів - колекцію постижерних виробів до художніх образів дипломних робіт.

/Files/images/sektsya_240216/Колекція.jpg

Про особливості створення та використання навчальних відеофільмів на уроках теоретичного та практичного навчання розповіла методист ліцею Пересунько Оксана Вікторівна, а методист навчально-методичного центру ПТО Василін Валерій Вікторович продемонстрував процес монтажу відеокліпу на прикладі програми Кіностудія Windows (Movie Maker).

/Files/images/sektsya_240216/ФВідео.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 279