Літературна новинка “Слово до слова — зложиться мова”

2015-11-17

11 листопада 2015 року в Миколаївський професійний ліцей сфери послуг на дегустацією літературних новинок “Слово до слова — зложиться мова”, присвячену Дню української писемності та мови, завітали гості — відома миколаївська поетеса Наталія Іванова (директор обласної бібліотеки для юнацтва Наталія Вікторівна Ткаченко), Лариса Гальченко (бібліотекар відділу реклами та соціокультурної діяльності ОБЮ).

/Files/images/novini/2015_god/lteraturna_novinka/IMG_8652.JPG

Бібліотекар ліцею Людмила Миколаївна Гайченко наголосила, що наш народ — єдиний, наша мова — це основа для єдності всієї держави, єднання поколінь. Вона розповіла присутнім про історію виникнення української писемності та мови, про диво написаного та надрукованого слова, яке пережило століття й покоління.

/Files/images/novini/2015_god/lteraturna_novinka/IMG_8648.JPG/Files/images/novini/2015_god/lteraturna_novinka/IMG_8654.JPG

Лариса Гальченко представила увазі учнів ліцею Програму “Барви українського слова”, яка вже п'ятий рік успішно реалізується бібліотекою з метою популяризації української літератури і залучення молоді до читання творів україномовних поетів і письменників. Програма складається з циклу масових заходів, книжкових (в тому числі віртуальних) виставок українських художніх творів, онлайн-вікторин “Читай українське!”. Молодь переглянула мультимедійну презентацію програми “Барви українського слова” і особливо зацікавилась авторськими презентаціями та зустрічами з письменниками рідного краю.

/Files/images/novini/2015_god/lteraturna_novinka/IMG_8698.JPG

І одразу ж їм випала щаслива нагода особисто поспілкуватися з миколаївською поетесою Наталією Івановою. Поетеса представила присутнім власні поезії із збірки “На счастье” (2014) — легкі, повні оптимізму і навіть веселої самоіронії, а також анонсувала вихід своєї книги українських переказів поезії Ованеса Туманяна. До речі, твори видатного вірменського поета і письменника звучатимуть українською вперше, раніше поціновувачі творчості Туманяна читали його вірменською, російською і англійською мовами.

/Files/images/novini/2015_god/lteraturna_novinka/IMG_8672.JPG/Files/images/novini/2015_god/lteraturna_novinka/IMG_8681.JPG

Учні ліцею долучилися до літературного діалогу: власні вірші читали Вікторія Челінінська (“Герої”), Катерина Акіміна (“Воїнам АТО”), а Карина Гукова декламувала свою улюблену поезію “Україна”. Наталія Іванова побажала їм оптимізму, наснаги та віри у власні сили.

/Files/images/novini/2015_god/lteraturna_novinka/IMG_8705.JPG

Ліцеїсти залюбки взяли участь у літературній вікторині “Читай українське!”, продемонструвавши ґрунтовні знання з української літератури.

/Files/images/novini/2015_god/lteraturna_novinka/IMG_8711.JPG

На завершення заходу всі висловили спільне бажання — зустрітися знову, адже такі зустрічі зі знаними миколаївськими авторами надихають обдаровану молодь до творчості, підносять престиж сучасного українського письменства.

Кiлькiсть переглядiв: 335