Заходи до Дня визволення України від фашистських загарбників

2015-11-09

Полум’я Другої світової війни, складовою частиною якої була Велика Вітчизняна,палахкотіло цілих сім років. У вир війни було втягнуто 61 державу . Битви йшли на території 40 країн Європи, на неосяжних морських і океанських просторах. Армії воюючих сторін нараховували понад 110 мільйонів чоловік. Війна забрала більше 55 мільйонів життів. Понад 40 місяців – із червня 1941-го по жовтень 1944-го – точилась ця страшна війна на українській землі.

Німецько - фашистська окупація Миколаївщини тривала більше 30 місяців. На території області діяло 110 підпільних груп та організацій, партизанські загони у Баштанському та Казанківському районах. Навічно вписані імена наших земляків у літопис Великої перемоги. Воювали вони на різних фронтах, виборюючи Перемогу – одну на всіх.

/Files/images/novini/2015_god/zahodi_do_dnya_vizvolennya/c0Bs--30s6o.jpg

До Дня визволення України від фашистських загарбників у ліцеї було проведено ряд заходів: година спілкування «Назви вулиць зворушують уяву і пробуджують пам'ять », урок мужності «Герої нашої землі». В бібліотеці оформлена книжкова виставка «Хай не згасає пам'ять про героїв», яка допомогла майстрам виробничого навчання та учням в підготовці до проведення заходів.

/Files/images/novini/2015_god/zahodi_do_dnya_vizvolennya/IMG_3363.JPG

Бібліотекар Гайченко Людмила Миколаївна, майстри виробничого навчання разом з учнями здійснили цікаву подорож по вулицях Миколаєва, які названі іменами відважних воїнів – земляків. Згадали імена і подвиги героїв: Петрової Галини, Защука Павла, Сидорчука Олександра, Комкова Пилипа, Лягіна Віктора, Карпенка Івана, які живуть у кожному куточку Миколаївщини. Наголошували, що джерелом бойової відваги воїнів була любов до Батьківщини, своєї рідної землі. Хоробрість і відвага, стійкість і мужність, самовідданість і готовність до самопожертвування в ім’я перемоги були нормою для воїнів.

/Files/images/novini/2015_god/zahodi_do_dnya_vizvolennya/IMG_3376.JPG

Ведучі ознайомили учнів з бойовими діями за визволення України впродовж 1942-1944 рр., на прикладі історичних фактів показали якою ціною далась перемога над загарбником нашої Батьківщини, учні розповіли про подвиги дітей, молоді, оборонців та визволителів міста (Лягіна В.О., Ольшанського К.Ф., Хоменко В.К., Кобера О.П.), які проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожен клаптик нашої рідної землі до останнього подиху, до останньої краплі крові.

/Files/images/novini/2015_god/zahodi_do_dnya_vizvolennya/mzqXXqy9CS4.jpg

Такі цікаві заходи потрібно проводити, щоб ми не забували, що завдяки таким героям ми живемо в цьому чудовому місті.

Кiлькiсть переглядiв: 437