День захисника України

2015-10-20

Вітаємо всіх військовослужбовців України.

Ви — наші захисники, опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких — у ваших надійних, сильних руках.

Прийміть вітання з найкращими побажаннями:
добра,
світлого настрою,
професійних успіхів!

14 жовтня з нагоди відзначення Дня захисника України майстри виробничого навчання та учні ліцею поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні та до меморіального комплексу на честь героїв-десантників загону К.Ф.Ольшанського.

На мітинг-реквієм прийшли сотні миколаївців, ветерани Великої Вітчизняної війни, керівники міста й області. Захід розпочався хвилиною мовчання в пам'ять про тих, хто загинув зі зброєю в руках, захищаючи Батьківщину.

/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/фото1.jpg/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/фото2.JPG/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/фото3.JPG

15 жовтня у Миколаївському професійному ліцеї сфери послуг проведено ряд заходів, присвячених Дню захисника України та Дню Українського козацтва.

Урок мужності: «Ніхто, крім, нас!»

15 жовтня в ліцеї відбулась зустріч з підполковником запасу Дорієнком Володимиром Миколайовичем, який багато років працює в нашому ліцеї викладачем з предметів «Основи правових знань» та «Правил дорожнього руху».

Володимир Миколайович служив державі 27 років, розповів багато цікавого про своє життя. Пояснив учням про нововведене свято державного масштабу День захисника України, чому потрібно захищати державу, розповів про власний досвід військової служби. Учні уважно слухали Володимира Миколайовича, він є прикладом для молодшого покоління в нього за плечима великий досвід, який він при нагоді старанно передає молодому поколінню.

Учні побажали підполковнику спокійного мирного неба над головою, щасливого особистого життя.

/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/фото4 (1).JPG/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/фото4 (2).JPG/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/фото4 (3).JPG/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/фото4 (4).JPG

Вірш, присвячений захисникам України

Джерельний тихий спів води,
Безкрайнії степів простори,
І смерековії ліси,
Широкі плаї, круті гори!

Духмяний хліб на рушнику,
Гостинно розпростерті руки,
Щасливу матері сльозу,
І дідуся з веселим внуком!

За бескиди й дніпровські схили,
За наш пісенний славний рід,
За пломінь в косах у калини,
І за чумацький небозвід!

За нашу рідну Україну,
Що зберегли за всі віки —

Низький уклін і тричі «СЛАВА!» Українські захисники!

Хівріч Альона, група 16

Урок мужності «Україна у моєму серці»

15 жовтня у Миколаївському професійному ліцеї сфери послуг під керівництвом заступника директора з НВихР Гусак А.В. та майстра виробничого навчання Кумпан Г.В. відбувся урок мужності «Україна у моєму серці».

Оскільки напередодні вся наша країна відзначала свято Дня захисника України, то на урок мужності завітав гість – Єгоров Максим Дмитрович, молодший сержант, учасник бойових дій у зоні АТО.

Учні із захопленням слухали Максима Дмитровича, який розповів про те, як пішов добровольцем до армії, не маючи навіть військової підготовки, бо розумів, що потрібно захищати рідну землю від ворогів. Учні не соромилися ставити запитання, обговорили такі моменти, як: страх перед невідомим, що ніколи непотрібно піддаватися паніці, що найважливіше в тяжких ситуаціях взаємодопомога та людяність.

Наш гість зазначив, що День захисника України, це не лише свято військових, а й день тих людей які будь яким чином допомагали і допомагають нашій державі у ці нелегкі часи. Особисто від себе подякував за листи, які надходили у зону АТО від учнів навчальних закладів, та наголосив, що це без будь-якого сумніву додавало сили духу боронити рідну країну, для того щоб жити мирно, жити з Україною в серці!

/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/Фото5 (1).jpg/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/Фото5 (2).JPG/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/Фото5 (3).JPG

Урок мужності «Народна пам'ять про козацтво»

15 жовтня 2015 року в ліцеї відбувся урок мужності «Народна пам'ять про козацтво». Мета заходу: розширити уявлення учнів щодо виникнення козацтва, долучати учнів до цінностей, традицій і вірувань українського народу, виховувати повагу до історичної спадщини нашого народу.

На урок мужності завітала цікава людина - український актор, режисер, потомственний козак, генерал Микола Андрійович Євтушенко. Микола Андрійович розповів про підйом козацького руху в Миколаєві і про те, як Миколаївщина пов'язана з драматичним періодом життя ще одного видатного українця - Івана Мазепи.

Микола Андрійович читав вірши та гуморески популярних українських письменників. Закінчив свій виступ уривком вірша Тараса Григоровича Шевченка: "І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм в Україні і не в Украйні моє дружнєє посланіє" .

Благословить дітей своїх
Твердими руками
І діточок поцілує
Вольними устами.
І забудеться срамотня
Давня година,
І оживе добра слава,
Слава України,
І світ ясний, невечерній
Тихо засіяє...
Обніміться ж, брати мої.
Молю вас, благаю!

Ми дуже раді, що до нас завітала така цікава та різностороння людина як Микола Анрійович, і ми вдячні за те, що він розповів нам багато нового і цікавого.

Сподіваємося, що Микола Андрійович прийде в ліцей ще не раз.

Юртаєва Вікторія, група 5

/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/фото6.jpeg/Files/images/novini/2015_god/den_zahisnika_ukrani/фото7.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 305