Битва візажистів 2013

2013-11-04

30 жовтня 2013 року пройшов ексклюзивний конкурс «Битва візажистів 2013» тематика якого «Хелоуїн». Найкращі-учні візажисти боролись за титул «Візажист року». На огляд глядачів були представлені самі епатажні та креативні роботи виконані в європейському тренді, відповідаючи останнім вимогам і канонам в світі сучасної художньої моди.

/Files/photogallery/759/Hellowen 06.jpg

В професійному ліцеї сфери послуг відбувалося свято Хелоувін 30.10.2013. Це свято одне з найдавніших язичницьких свят, яке дожило до наших днів, має багату цікаву і символічну історію. Народився Хелоувін у сиву давнину в цивілізації давніх кельтів - народу, який колись населяв більшу частину бабці Європи, в наш же час етнічними кельтами лишаються хіба горді сини Ірландії та Шотландії.

Компетентне журі в складі: Веретиліної О.О. – викладача візажизного мистецтва, Шульської М.В. – викладача малювання, Церелі Л.В – викладача манік’юрної справи, Самойленко А.В – старшого майстра, Борохової Н. – президенту учнівського самоуправління оцінили роботи учасників події, віддали свої преваги неординарним та ексцентричним.

/Files/photogallery/759/Hellowen 09.jpg

Роботи оцінювали за такими критеріями:

1. Цілісність образу

- гармонічність;

- аксесуари, одяг, зачіска…

2. Якість виконаних робіт:

- чистота виконання;

- відповідність колористичної гами

3. Креативність технік:

- використання допоміжних матеріалів;

- спеціальні ефекти

4. Авторська задумка:

- індивідуальність образу;

- артистизм

/Files/photogallery/759/Hellowen 13.jpg

В Україні Хелоувін не святкують так пишно, як в Америці чи Європі, бо то взагалі навіть і не наше свято. Ще в 19-му столітті російська православна церква суворо заборонила святкування Хелоувін, як язичницького свята, однак якщо ми цілком спокійно святкуємо наші слов’янські язичницькі свята, такі як Івана-Купала, то чому б не посвяткувати “їхнє” язичницьке свято Хелоувін. Бажаю всім веселих святкувань і хай духи будуть вам прихильні.

Переглянути усі фото

Кiлькiсть переглядiв: 195