Корюківка. Злочин проти людяності (документальний фільм)

2014-11-27

Дітям війни, дідусям і бабусям, яких разом з тисячами українців вивозили з рідної землі, всім, хто на полі бою захищав Україну від фашизму, тим, хто невинно загинув від рук карателя і кому пощастило врятуватися, присвячується…

/Files/images/novini/koryukvka/getImage.jpeg

На виховній годині 06.11.2014р. ми подивилися документально-історичний фільм «Злочин проти людяності» про Корюківської трагедію. Трагедія, що сталася 1-2 березня 1943 року в містечку Корюківка Чернігівської області, була наймасштабнішою та найкривавішою не лише на теренах Радянського Союзу, а й у всій Європі.

Фашисти під приводом перевірки документів зганяли по 50-100 людей до центральної будівлі міста і розстрілювали невинних людей. Убивали по хатах, сараях, погребах. Переповнені бездиханними тілами будинки підпалювали. Нещадна куля карателя наздоганяла кожного - і старого, і малого.

З фільму ми дізналися про Корюківську трагедію. Впевнилися, що Хатинь це не єдине місце яке запалили вщент разом з усіма мешканцями. Про те що людська пам’ять притаманна здатність забувати, але те, що творили фашисти в перші весняні дні 1943 року в нашій рідній Корюківці, забути неможливо. Навіть через 70 років після трагедії згадувати про ті події надзвичайно боляче і гірко. Велика Вітчизняна війна і період німецько-фашистської окупації стали для корюківців справжнім випробуванням. Нас усіх здивувала сила волі людей, які на своїх очах втрачали сім'ю, але вони знаходили сили пережити цю трагедію. Зворушило те, що люди сподівалися і молилися, щоб їх не вбивали, але фашистам до них не було ні якого діла, у них не було ні серця не душі, вони ігнорували молитви бідних жителів і знищували без пощади всіх, хто тільки попадався на їхньому шляху, вони не цінували життя звичайного народу.

Цей фільм потрібно рекомендувати підліткам для того, щоб зрозуміти який час пережили ветерани, з якими труднощами їм дісталася наша країна. Щоб вони цінували і з повагою ставилися до героїв-визволителів, замислювалися над своїми вчинками і цінували те, що мають!​

Учениця групи 5а Олена Погорєлова

Кiлькiсть переглядiв: 212