Місячник пожежної безпеки

2014-10-22

В Миколаївському професійному ліцеї сфери послуг з 13.10 по 22.11 проходить «Місячник пожежної безпеки» мета якого активізація профілактичної роботи щодо попередження загибелі та травмування дітей, навчання учнів правилам безпечної поведінки у житті, а також розширення знань про оперативно-рятувальну службу «101».

/Files/images/novini/muzey/1.JPG

15.10.2014 року учні групи 1, 10-10 а відвідали виставково-експозиційний центр, який розташований на першому поверсі Управління МНС України в Миколаївській області.1

З великою цікавістю учні слухали екскурсовода про те, що музей був заснований у 1986 році і має експозицію, розміщену в чотирьох залах. В оформленні музею використані різні жанри: вітражні, художні полотна, картини, графічні репродукції з малюнками.

/Files/images/novini/muzey/2.JPG

В залі історії учні познайомилися з історією розвитку пожежної справи до революції і у наш час. Це макети кінних виїздів, першої пожежної машини, ручний насос, вік якого більше 60 років.

Дуже вразив учнів третій зал, який представляє бойову роботу рятувальників, що ліквідують найрізноманітніші надзвичайні ситуації, від «банальних» побутових пожеж, до витоку отруйних речовин і пожеж на складах паливно-мастильних матеріалів. А також відображення роботи підрозділів МНС при ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року.

/Files/images/novini/muzey/3.JPG

Учням груп запропонували поділитися своїми враженнями після відвідування музею

Бутова Олена: - «Мені дуже сподобалося в музеї, цікаві експонати. Я дізналася про історію музею, про те що і як треба робити при пожежі, та як треба уникнути та допомогти у надзвичайній ситуації. Дуже дякую ліцею сфери послуг за такий цікавий похід.»

Макаренко Юліана: - «Мені дуже сподобалась екскурсія до музею. В майбутньому мені може знадобиться інформація, яку я почула та побачила.»

Горіна Ірина: - «Побувавши в музеї цивільного захисту ДСНС, я багато дізналася про роботу рятувальників. Я насправді зрозуміла, яка великодушна, тяжка та небезпечна робота Пожежників.»

Кiлькiсть переглядiв: 190