Народна пам'ять про козацтво

2014-10-21

Козацтво – це унікальне явище вітчизняної історії, яскрава сторінка літопису українського народу, невичерпна скарбниця народного духу, незнищеності і незборимості нації, яку у давні часи називали козацькою.

Нам залишені у спадок козацькі могили, пісні та думи, легенди, бувальщини, а тема козацтва упродовж віків викликала захоплення у поетів та письменників, композиторів та артистів, скульпторів та науковців.

«Спасибі, дідусю, що ти заховав в голові столітній ту славу козачу:

Я її онукам тепер розказав.

Вибачайте люди добрі,що козацьку славу

Так навмання розказую, без книжної справи.

Так дід колись розказував».

Т.Г.Шевченко

Ці слова стали епіграфом до зустрічі з українським актором, режисером, просвітянином, потомственним козаком, генералом – Миколою Андрійовичем Євтушенко.

Микола Андрійович розповів учням про козаків, які проживали на території Миколаївської області, їх діяльність, цікаві факти з історії, своє життя та свій козацький рід.

/Files/images/novini/pro_kozatstvo/новый коллаж.jpg

Учні із задоволенням слухали вірші, гуморески, цікаві байки у виконанні Миколи Андрійовича. Він зазначив, що велику увагу приділяє просвітницькій роботі у школах, дитячих садках для того, щоб молоде покоління не забувало про минуле своїх предків та залишалося патріотами своєї країни.

У кінці зустрічі учні висловили подяку за цікаву зустріч, адже не щодня можна зустріти таку багатогранну і поважну людину як Микола Андрійович та запросили відвідувати наш ліцей частіше.

Кiлькiсть переглядiв: 223