Тиждень професії «Адміністратор. Агент з організації туризму»

2014-06-03

Насиченим видався тиждень професій для учнів груп 5-5а, які під час проведення конкурсів та виховних заходів продемонстрували професійні якості адміністраторів та агентів з організації туризму.

План тижня

1 день - урочисте відкриття тижня;

- день відкритих дверей до лабораторії навчально-туристичного агентства, офісної техніки;

- виставка методичних розробок уроків теоретичного та виробничого навчання з професій в методичному кабінеті ліцею;

2 день - позакласний захід – виховна година «Екскурсія – флеш-моб «Білі голуби над Миколаєвом»;

3 день – конкурс професійної майстерності (теоретично-практична частина);

4 день - відкритий урок з предмета «Туристичне краєзнавство» на тему «Народне декоративно-прикладне мистецтво»;

5 день - презентація професії «Адміністратор»;

- підведення підсумків та урочисте нагородження переможців конкурсу професійної майстерності.

На високому методичному рівні були організовані та проведені всі заходи тижня. На виставку викладачі та майстер в/н надали такі розробки: викладач Михайлюк Н.В. розробка до уроків з предмета «Організація туристичної діяльності» з тем «Технологія оформлення страхових полісів» та «Туристичні формальності. Митні правила та відповідальність за їх порушення»; Краюшкіна Н.В. надала матеріали до уроку з тем «Рекламний менеджмент. Основні етапи розвитку реклами», «Трудовий колектив і соціальна відповідальність організацій, формальні, неформальні групи».; майстер в/н Панченя Н.Ю. презентувала декілька методичних розробок - електронна бібліотека майстра в/н на сайті НМЦ ПТО в Миколаївської області, методичну розробку уроку в/н оформлену в комп’ютерній презентації з теми «Розробка маршруту туру», методичні розробки практично-орієнтованих проектів «Туристична подорож» та «Набір та підбір персоналу. Проведення співбесіди», методичну розробку виховного заходу, приуроченого до 70-річчя визволення міста Миколаєва та Миколаївської області від німецько-фашистських загарбників «Екскурсія – флеш-моб «Білі голуби над Миколаєвом». Найкращі відгуки про розробки отримала від колег майстрер в/н Панченя Н.Ю.: «…Нестандартний підхід до виховного заходу, що безперечно, на користь в першу чергу дітям. Пропоную ділитись досвідом щодо організації та проведення подібних заходів», - майстер в/н Римар Р.В., «Оформлення розробки уроку виробничого навчання у вигляді комп’ютерної презентації – це сучасно, ефективно і практично!», - майстер в/н Тарасенко Я.О.

На другий день учні груп 5-5а провели позакласний захід – виховну годину «Екскурсія – флеш-моб «Білі голуби над Миколаєвом». Захід був приурочений до 70-річчя визволення міста Миколаєва та Миколаївської області від німецько-фашистських загарбників. Під час екскурсії учні ознайомились з історичними пам’ятками Великої вітчизняної війни, урочисто поклали квіти та в знак миру символічно запускали білих голубів біля місць кожної історії. Екскурсія розрахована на масову аудиторію, за способом пересування – пішохідна. Авторами-розробниками та екскурсоводами стали учні груп 5-5а з професії «Агент з організації туризму», учасниками – учні груп 10-10а з професії «Кравець».

Екскурсія пройшла по місту за таким маршрутом:

Фото Миколаївський професійний ліцей сфери послуг; фото пам’ятник воїнам танкістам-визволителям; фото старий портовий елеватор (умовно); Фото бюст Лягіну В.О.; фото Меморіальний комплекс воїнам-визволителям

/Files/images/novini/tijden_admnstrator/A.JPG/Files/images/novini/tijden_admnstrator/B.JPG/Files/images/novini/tijden_admnstrator/C.jpg/Files/images/novini/tijden_admnstrator/D.JPG/Files/images/novini/tijden_admnstrator/E.jpg

Високий рівень знань та практичні навички з професій «Адміністратор» та «Агент з організації туризму» продемонстрували учасники конкурсу професійної майстерності. Важко було членам журі визначити найкращого, але допомагали їм в суддівстві персональні комп’ютери, за якими учасники виконували тестові завдання в електронному вигляді, і які відразу оцінювали теоретичні знання учнів.

/Files/images/novini/tijden_admnstrator/31.JPG/Files/images/novini/tijden_admnstrator/32.JPG

Корисною та цікавою інформацією про народних умільців нашого краю був наповнений урок теоретичного навчання з предмета «Туристичне краєзнавство» на тему «Народне декоративно-прикладне мистецтво», який провела викладач Михайлюк Н.В. Це був урок-зустріч з майстрами декоративного мистецтва Миколаївщини. Творчі презентації учнів про різні види прикладного мистецтва на Україні доповнювались розповідями гостей. Запрошені майстри розповіли про свій талант, продемонстрував власні вироби. Також учні із задоволенням взяли участь у майстер-класі по розпису писанок.

/Files/images/novini/tijden_admnstrator/41.JPG/Files/images/novini/tijden_admnstrator/42.JPG/Files/images/novini/tijden_admnstrator/43.jpeg

Заключним акордом в тижні професій «Адміністратор» та «Агент з організації туризму» стала презентація професії «Адміністратор», яка проводилась у вигляді конкурсу - змагання за звання бути кращим з двох салонів краси.

/Files/images/novini/tijden_admnstrator/50.JPG/Files/images/novini/tijden_admnstrator/51.jpeg/Files/images/novini/tijden_admnstrator/52.jpeg

Під час конкурсів «Знайомство, дрескод», «Реклама», «Роль адміністратора салону» учні продемонстрували знання кваліфікаційних вимог до цих професій.

/Files/images/novini/tijden_admnstrator/53.JPG/Files/images/novini/tijden_admnstrator/54.JPG

В конкурсах «Контакт з клієнтом», «Конфлікт з клієнтом» та «Інтелектуальний конкурс» учасники показали себе як справжні професіонали.

/Files/images/novini/tijden_admnstrator/55.jpeg/Files/images/novini/tijden_admnstrator/56.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 448